Connect with us

Anvelope • Cauciucuri • Opinii, păreri, recenzii

Sezonul anvelopelor de iarnă a început oficial. Ce amenzi riscă şoferii care nu-şi schimbă cauciucurile

Manevrele bruşte de volan pot destabiliza maşina pe un drum acoperit cu zăpadă

Știri auto

Sezonul anvelopelor de iarnă a început oficial. Ce amenzi riscă şoferii care nu-şi schimbă cauciucurile

În contextul în care iarna şi-a făcut deja simţită prezenţa în unele părţi ale ţării, şoferii sunt obligaţi să treacă la anvelopele de iarnă, altfel pot risca amenzi de până la 2.900 de lei.

Distribuie prietenilor tai: Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

În contextul în care  iarna şi-a făcut deja simţită prezenţa în unele părţi ale ţării, şoferii sunt obligaţi să treacă la anvelopele de iarnă, altfel pot risca amenzi de până la 2.900 de lei.

În cazul în care şoferii circulă fără anvelope de iarnă pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei, riscă amenzi de până la 2.900 de lei, a anunţat Poliţia Română prin intermediul unui comunicat. „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toţi cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei sunt obligaţi să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceţi, chiar şi pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Ele se identifică uşor,  datorită prezenţei pe laterale a literelor M şi S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”. Citește aici totul despre marcajele anvelopelor.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Amenda pe care şoferii o vor primi dacă nu respectă regulile privind anvelopele de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei). Poliţiştii vor reţine şi certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

 

Distribuie prietenilor tai: Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Suntem experți naționali in anvelope, iar la AnvelopeX veți obține mai mult decat pneuri. Aveți consultanță de specialitate, cel mai mic pret la anvelope noi, satisfacție și garantarea unui set complet de servicii rapide și de cea mai înaltă calitate.Nu AnvelopeX a inventat roata, dar știe totul despre ea.Colaborăm cu peste 44 de producători de anvelope. Testăm performanța și apoi vă oferim cea mai buna selecție de anvelope, de la Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, la Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.AnvelopeX e deschis NON-STOP!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri auto

Advertisement

Cele mai noi articole

Contact

Ne puteți contacta la:

Tel: 0784.218.046
E-mail: office@anvelopex.ro
Web: AnvelopeX.ro

sau la sediul nostru din Sibiu, str. Victor Hugo 2.

Facebook

Advertisement

Trending

Advertisement
To Top